Is het bleken van tanden met een blauw licht effectiever

Op de huidige markt zijn er honderden producten beschikbaar waarmee mensen hun tanden kunnen bleken. En het wordt nog ingewikkelder om te kiezen tussen het bleken van tanden thuis en op de tandartspraktijk. Met zoveel beschikbare producten kan het moeilijk zijn om het beste product voor het bleken van tanden te kiezen.

30W Bleken Van Tanden Bleekmachine Mobiele Led 6 Blauw Licht + 4 Rood Licht

Tandenbleeklamp

Hoe witt een blauw licht tanden
Veel producten, zowel professioneel als zonder recept, gebruiken een blauw licht als onderdeel van hun bleeksysteem. Het concept is eenvoudig in alle opties, je legt een gel op je tanden en laat dan een licht op de gel schijnen. Het lijkt tot nu toe vrij eenvoudig, maar hoe witt dat eigenlijk de tanden?

Is het bleken van tanden met een blauw licht effectiever
Recht en simpel, tot nu toe zijn de studies het er niet over eens dat het bleken van tanden met UV-licht of blauw licht effectiever is dan het bleken van tanden alleen.
Om te citeren een 2014 studie, “Het gebruik van lichtactiverende bronnen bij het op kantoor bleken van vitale tanden verhoogde de effectiviteit van bleken niet of versnelde het bleken.

Dus hier is mijn kijk op het bleken van tanden met een blauw licht.
Waar het op neerkomt is dat zelfs als het blauwe licht de reactie versnelt, het bleekproduct uiteindelijk een punt zal bereiken waarop de reactie eindigt, met of zonder licht. Dat eindpunt lijkt hoe dan ook ongeveer hetzelfde te zijn.
Ik raad niet per se af om een ​​lamp te gebruiken voor het bleken van tanden. Er is een anekdotisch gevoel dat het led lamp tandarts de hoeveelheid tijd vermindert die een gel nodig heeft om in contact te komen met de tanden.

Welke tandenbleekproducten zijn het beste om gevoeligheden te voorkomen
Hier is de deal met het ontwikkelen van gevoelige tanden door het bleken van tanden: enige tijdelijke gevoeligheid is vrijwel gelijk aan de cursus. Het is te verwachten. Er is echter een manier om de gevoeligheid te minimaliseren. Een hoog percentage waterstofperoxide wordt normaal gesproken maximaal 20 minuten op de tanden gehouden, terwijl een lager percentage 6 uur ‘s nachts kan worden gedragen.