Maakt het blauwe licht de bleekmethode echt effectiever

Hoe werkt blauw licht tijdens het bleekproces?
Verreweg de meeste bleekmethoden maken gebruik van waterstofperoxide. Dit is het enige actieve ingrediënt van de bleekgel, dat de tanden bleekt door middel van een chemische reactie.

YS-M-TW-E1

UV-licht en LED licht
Laten we eerste eens kijken wat UV- en LED licht precies is.

Aanvankelijk werd UV-licht in veel tandenbleek-middelen gebruikt om het bleekproces te intensiveren. UV-licht is blauw voor Tandenbleeklamp, maar heeft als nadeel dat het schade aan de weefsels kan veroorzaken. De Amerikaanse FDA heeft klachten heeft ontvangen van mensen die beweerden brandwonden in de mond te hebben opgelopen.

Maakt het blauwe licht de bleekmethode echt effectiever?
Zoals wel vaker spreken de resultaten van verschillende onderzoeken elkaar tegen. Sommige onderzoeken melden een positief resultaat, maar de meeste meten geen verschil tussen het bleken van tanden mét of zonder blauw licht.

Is tanden bleken met LED licht veilig?
Het gebruik van LED licht is in tegenstelling tot UV-licht veel veiliger. Hierboven zijn we ingegaan op de vraag of je tanden er ook echt witter van worden en dat blijkt niet of nauwelijks het geval. Wat ons betreft zit het risico niet in het licht, maar in het gebruikte actieve ingrediënt voor het bleken van tanden: waterstofperoxide.