Zo werkt het bleken van de tanden

Zo werkt het bleken van de tanden
Er zijn twee methoden voor het bleken van tanden: van binnenuit en van buitenaf. Bleken van binnenuit gebeurt alleen bij zogenaamde dode tanden. Bij een niet te ernstige verkleuring werkt bleken van buitenaf heel goed. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bleeklepel en speciale bleekgel. De behandeling vindt bij de tandarts of mondhygiëniste plaats.

zwarte randjes op de tanden
https://www.oyodental.nl/category-232-b0-Whitening-gel-tanden.html

Hoe lang blijven tanden wit na het bleken?
Wanneer de behandeling goed wordt uitgevoerd dan blijven de tanden na het bleken gedurende 2 tot 2,5 jaar mooi wit. Dit is ook een beetje afhankelijk van de eet- en drinkgewoonten. Rook je? Dan blijft het effect veel minder lang aanhouden. Ook het veelvuldig nuttigen van koffie, thee en rode wijn heeft een negatief effect op de witheid van je gebit. Wees daarnaast voorzichtig met voedingsmiddelen die veel kleurstoffen bevatten.

Blijven kiezen net zo lang wit na het bleken?
Ja, kiezen blijven normaal gesproken net zo lang wit als de tanden. Met tanden bleken bedoelen we dan ook het hele gebit. Toch kunnen kiezen wat eerder verkleuren, vooral wanneer je veel producten met kleurstoffen eet. Denk maar eens aan ketjap, ketchup of een kerrie rijstschotel. Deze kauw je voornamelijk met je kiezen. Het is dan ook helemaal niet gek dat de kiezen iets minder lang wit blijven. Maar goed, daar zie je toch niet veel van.

Tanden zo lang mogelijk wit houden
Bepaalde voedingsmiddelen, dranken en roken zorgen voor een snellere verkleuring van tanden en kiezen. Wil je de tanden na het bleken zo lang mogelijk wit houden, poets dan twee keer per dag en flos dagelijks. Bezoek de tandarts en mondhygiëniste met regelmaat, in ieder geval minstens twee keer per jaar. (tandenbleeklamp)

https://hub.fm/fy-30ds-uv-desinfectie-lamp-roestvrijstalen-trolleywagen-315381.html