Welke ultrasoon reiniger en welk merk moet ik kiezen?

Ultra Center Europe geeft u graag eerlijk advies over de keuze van de juiste ultrasoon reiniger. Lees deze informatie goed door voordat u een machine besteld.

Roestvrij Staal 1.3L Industrie Ultrasone Reiniger Verwarming w / Timer Sieraden Bril
1.3L Industrie Ultrasone Reiniger Verwarming w / Timer Sieraden Bril

Waar moet u op letten als u een ultrasoonbad aanschaft?

  • De afmeting van de reiniger;
    De ultrasoon reiniger die voor u het meest geschikt is wordt in de eerste plaats bepaald door de afmeting van de voorwerpen die u wilt reinigen. Kies een ultrasoon reiniger die groot genoeg is. U dient het te reinigen voorwerp nooit op de bodem van de tank te leggen. U dient een korf te gebruiken, u moet daarom rekening houden met de ruimte die de korf inneemt. De ultrasoon reiniger moet minimaal voor 2/3 gevuld moet worden, maar kan niet geheel gevuld worden. U heeft daarom nooit de volledige hoogte van de tank tot uw beschikking. De effectieve reinigingshoogte zal ongeveer 0.7 x de tankhoogte zijn.
  • Het ultrasoon vermogen en de ultrasoon frequentie;
    De reinigingskracht van een utrasone reiniger tandarts wordt onder andere bepaald door het ultrasoon vermogen en de ultrasoon frequentie. Hoe hoger het vermogen en hoe lager de frequentie, hoe meer reinigingskracht. Een ultrasoonbad met een laag vermogen en een hoge frequentie heeft minder reinigingskracht maar kan uiteindelijk ook een prima reinigingsresultaat leveren. Alleen de reinigingstijd is langer.
  • Het verwarmingsvermogen van de reiniger;
    Een ultrasoon reiniger met een laag verwarmingsvermogen heeft een langere opwarmtijd nodig dan een reiniger met hoog verwarmingsvermogen. Vindt u de opwarmtijd van de reiniger belangrijk, kies dan voor een reiniger met een hoog verwarmingsvermogen. De meest ideale verwarmingstemperatuur voor ultrasoon reiniging ligt bijna nooit boven de 60 graden. Een reiniger met een opwarmcapaciteit tot 60 graden in dus bijna altijd prima geschikt.
  • Digitale of mechanische bediening;
    Een ultrasoon reiniger met mechanische bediening is minder nauwkeurig dan een reiniger met digitale bediening. Onze ervaring leert ons echter wel dat ultrasoon apparaten met mechanische bediening minder storingsgevoelig zijn.
  • http://houtouguj56.avtor.me/