Hoe weet ik nu of ik de juiste verlichting heb in mijn praktijk?

  • Hoe weet ik nu of ik de juiste verlichting heb in mijn praktijk?
    Voor een deel kunt u dit zelf zien. Richt uw telefoon in de fotostand maar eens naar de lampen in uw behandelkamer. Indien u trillingen waarneemt betekent dit dat u niet de optimale voorschakeling heeft en uw ogen behoorlijk belast worden. Lichtmeten kan ook met bepaalde apps (led verlichting tandartspraktijk) hoewel deze vaak niet nauwkeurig zijn. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in praktijkverlichting die een lichtmeting en advies kunnen uitbrengen die u kunt benaderen.
  • Ik vind daglicht in mijn behandelkamer zo klinisch en ongezellig, zeker voor angstpatiënten lijkt me dit niet handig. Is het niet beter voor een warme lichtkleur te kiezen?
    Warme kleuren licht geven ons begrijpelijker wijs een associatie van gezelligheid en warmte.  Als werkplekverlichting is het echter niet aan te raden, er zijn genoeg andere manieren om die warme sfeer in uw behandelkamer te creëren zonder dat u daar als behandelaar op werkplekverlichtingsgebied niet op in hoeft te leveren. Specialisten in tandartspraktijkverlichting kunnen desgewenst vaak eenvoudige aanpassingen bieden waarmee ondanks de toepassing van daglicht een warme/ gezellige sfeer in uw behandelkamer gecreëerd kan worden.
licht
  • Waarom zou ik TL verlichting kopen, de toekomst is toch Led?
    Led verlichting is enorm in ontwikkeling en zal zich blijven ontwikkelen. In veel gevallen zijn er ook Led oplossingen als werkplekverlichting. Echter is het nog niet gelukt Leds te ontwikkelen in een daglichtkleur waarbij het spectrum daglicht zo goed wordt benaderd als bij bepaalde TL daglichtlampen. De RA waarde is vaak nog niet zo hoog als bij de juiste TL-daglichtlampen. (tandarts lamp plafond)