Ce que vous devez savoir lorsque vous consultez un dentiste

Je kent Tandartsenpraktijk Zuid misschien wel. Laatst schreven we nog over de fijne lange openingstijden en de goede reviews die deze tandartsenpraktijk heeft gekregen. Dit keer geven ze tips over mondverzorging die eigenlijk iedereen zou moeten weten.

röntgenfoto's
hoekstukken kopen
  1. Bezoek regelmatig de tandarts
    Regelmatige controle bij de tandarts/ mondhygiëniste is belangrijk omdat deze je helpt je tanden en tandvlees gezond te houden. Je moet elke 6 maanden op controle bij de tandarts, of zo vaak als jouw tandheelkundige je adviseert.
  2. Poets twee keer per dag
    Vaak wordt er te snel, te weinig of niet goed gepoetst. De gouden regel is twee keer per dag, twee minuten lang tandenpoetsen. In die twee minuten heb je voldoende tijd om alle tanden en kiezen goed schoon te maken. Ook handig om te weten: de fluoride in tandpasta doet pas na twee minuten zijn werk.
  3. Poets elektrisch
    Een elektrische tandenborstel is effectiever dan een handtandenborstel. Op een goede manier poetsen met een elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat er meer tandplak verdwijnt en dat tandvleesontsteking minder kans krijgt. Naast het type tandenborstel is de manier van poetsen erg belangrijk voor een goede mondhygiëne.
  4. Maak gebruik van flossdraad, stokers en ragers
    Ondanks het goed poetsen van je tanden, kunnen er tussen je tanden en kiezen nog bacteriën blijven zitten. Dit komt omdat je met een tandenborstel moeilijk bij de kleine ruimtes tussen je tanden en kiezen kunt komen. Hierdoor ontstaan vaak gaatjes en tandvleesproblemen tussen de tanden en de kiezen in. Gebruik eenmaal per dag flosdraad als de tussenruimte tussen je tanden en kiezen zeer smal is. Bij grotere tussenruimten gebruik je een tandenstoker. Is de stoker te groot, dan is het beter om ragers te gebruiken.
  5. Neem contact met ons op als u problemen heeft met het kiezen van tandheelkundige apparatuur zoals groen hoekstuk en rood hoekstuk.