7 Tips om tandsteen te voorkomen

7 Tips om tandsteen te voorkomen:
Drink genoeg water. Voldoende vocht zorgt voor een goede speekselproductie. Speeksel heeft een reinigende werking en helpt uw gebit schoon te maken.


Eet genoeg groenten. De vezels in de groenten ondersteunen uw mondflora.
Eet minder suiker- en zetmeelrijk voedsel. Laat de frietjes en sapjes wat vaker staan. Niet alleen goed voor uw gebit, maar ook voor uw lijn!
Gebruik speciale tandpasta. Een anti-tandsteen tandpasta kan helpen om het verkalken van tandplak en dus het ontstaan van tandsteen tegen te gaan. Vraag uw preventieassistente om advies bij het kiezen van een tandpasta.


Vergeet de floss, ragers en stokers niet. Reinig ook na het tandenpoetsen het gebit goed. Zo verwijdert u achterbleven tandplak in hoekjes en randjes.
Zorg voor minder stress. Stress kan uw speeksel negatief beïnvloeden, waardoor de reinigende werking vermindert.


Bezoek uw tandarts! De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke in dit rijtje. Een bezoekje aan uw preventieassistente kan bijdragen aan het onder controle krijgen van uw tandplak, met goede poets- en reinigingstips. Waar nodig kunnen zij de verkalkingen op uw tanden ook verwijderen.

Behalve bovenstaande suggesties kunt u ook zelf een ultrasone scaler gebruiken om het tandsteen te verwijderen of naar de tandarts gaan.