Het ontstaan van verkleuring in de tanden

De kleur van de tand hangt ook af van de dikte en de kleur van het tandbeen. Hoe dikker het tandbeen, hoe geler de tand. Dit verklaart ook waarom hoektanden vaak geler zijn dan de overige tanden. Over de jaren heen krijgt iedereen te maken met een toenemende mate van zogenoemde “vuilwas” op de tanden. Dit kan ontstaan door het veelvuldig consumeren van voedsel en of dranken met kleurstoffen.

tanden bleken

De producten die sterke kleurstoffen bevatten zijn onder andere koffie, thee, rode wijn, sigaretten en chocolade. Door overmatige consumptie van deze producten kleeft er als het ware een laagje vuil aan het glazuur. Hierdoor kleurt de tand geler dan de originele melktand. Deze “vuilwas” aan je tanden bleken wij door middel van onze bleekgel en het inzetten van een staande tandenbleeklamp. Facings, kronen of bruggen kleuren van nature niet mee. Wel wordt de eventuele “vuilwas” gebleekt en zorgt dit voor een algeheel wit gebit.

Na 20 minuten “onder de lamp” is de eerste sessie voorbij en zal de gel van het gebit worden verwijderd. De spreider kan eventueel tijdelijk worden verwijderd om de lippen “rust” te geven. Na deze korte break wordt de spreider wederom aangebracht, het gebit wordt nogmaals ingesmeerd met de gel waarna de lamp weer zijn werk doet. Bij Melkk. kun je zelf kiezen hoeveel sessies je wil doorlopen. De behandelingen variëren van 2 sessies tot maximaal 6. De sessies worden achtereenvolgens uitgevoerd en niet verspreid over meerdere dagen.

http://houtouguj56.avtor.me/