hoe orthodontische apparatuur schoon te maken

Orthodontische apparatuur, lastig schoon te houden
Als u orthodontische apparatuur draagt, weet u hoe lastig het is om uw mond goed schoon te houden. Poetsen, rageren, flossen en stokeren zijn niet makkelijk met die vaste apparatuur in de mond. Alle lastige plekjes zijn moeilijk bereikbaar.

Zo blijven er sneller etensresten en tandplaque achter waardoor de kans op cariës (gaatjes in tanden en kiezen) groter wordt. U kunt ook eerder last krijgen van tandvleesproblemen en slechte adem. Daarnaast kunnen scherpe randjes of draden van de apparatuur zorgen voor wondjes aan uw tandvlees of wangen.

10 Kits VENUS Dental Orthodontisch Buccal Tubes Lasermarkeringed Roth MBT 80 Mesh Base
orthodontische apparatuur

Voorkom problemen
Een goede mondhygiëne is bij orthodontie dan ook extra belangrijk om mondproblemen te voorkomen. Uw tandarts, orthodontist en mondhygiënist adviseren u om na iedere maaltijd zorgvuldig te poetsen. Hierbij moet u de ruimten tussen tanden, kiezen en brackets extra goed schoonmaken. In aanvulling hierop kunt u spoelen met een mondspoelmiddel. Speciaal voor orthodontiepatiënten heeft Dentaid vier producten ontwikkeld, die specifiek afgestemd zijn op het reinigen van de mond tijdens orthodontische behandelingen: Vitis Orthodontic.

Zo krijgt u een optimale mondhygiëne
Het Vitis Orthodontic assortiment bestaat uit een tandpasta, mondspoelmiddel, tandenborstel, wax en plaque disclosing control tabletten. Wat maakt deze producten extra geschikt voor mensen met orthodontische apparatuur?
De tandpasta bijvoorbeeld is effectief tegen tandplaque en makkelijk vloeibaar zodat deze goed tussen de orthodontische apparatuur kan komen. De tandenborstel heeft een speciaal gevormde borstelkop die het poetsen van de brackets eenvoudiger maakt. Het mondspoelmiddel werkt anti-plaque, de wax beschermt de zachte weefsels in de mond die geïrriteerd kunnen raken door de beugel of andere vaste apparatuur. Dit zijn nog slechts een paar voordelen van dit speciale gebitsreinigingsassortiment.

Vitis Orthodontic helpt u om plaquevorming en gaatjes te voorkomen. Zo blijft uw mond tijdens het dragen van orthodontische aparatuur in optimale conditie! (materiaal tandheelkundige)